Aanmelden

Aanmelden voor het Nederlands Autisme Register kan wanneer u tot één van de 4 onderstaande groepen behoort en op dit moment in Nederland woont. 

  • Ik heb zelf autisme en ben 16 jaar of ouder1.
  • Ik ben de ouder of verzorger van een kind met autisme jonger dan 16 jaar2.
  • Ik ben de (wettelijk) vertegenwoordiger van een persoon met autisme en een zware zorgbehoefte, die wilsonbekwaam en ouder dan 16 jaar is3.
  • Ik heb zelf geen autisme en ben 16 jaar of ouder en ik heb geen direct gezinslid met autisme (zoals een broer, zus, vader, moeder, kind)4.

Aanmelden kan door op de aanmeldpagina onder het kopje 'Aanmelden algemeen' het juiste aanmeldformulier aan te klikken.

U komt dan op een beveiligde pagina waar u uw persoonlijke gegevens kunt achterlaten. Met het invullen van dit formulier verplicht u zich nergens toe, maar geeft u ons toestemming om u via e-mail te benaderen om een vragenlijst in te vullen en geeft u aan begrepen te hebben wat deelname voor u inhoudt. Het invullen van deze vragenlijst duurt gemiddeld ongeveer 30 - 45 minuten.

Heeft u nog vragen over het inschrijven kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op via info@nederlandsautismeregister.nl

Aanmelden voor de nieuwbrief kan hier

Heeft u zich al ingeschreven maar wilt u uw gegevens (e-mailadres, naam, geslachtsgegevens of rapporteur) wijzigen, maak dan gebruik van een van onze wijzigingsformulieren.


1. In principe mogen personen vanaf 16 jaar zelf bepalen of ze zich willen aanmelden bij het Nederlands Autisme Register. Als je 16-18 jaar oud bent,  raden we je echter aan om even aan je ouders te vragen of ze het goed vinden dat je je aanmeldt voor het Nederlands Autisme Register.

2. Wanneer een kind jonger dan 16 jaar oud is kan aanmelden alleen door ouders en/of verzorgers van het kind met autisme gedaan worden. Bij kinderen vanaf 14 jaar kunt u als ouder overwegen om de vragenlijst samen met uw zoon/dochter in te vullen.

3. Een wettelijk vertegenwoordiger is iemand die voor de persoon met autisme mag optreden en beslissen op terreinen waarop deze persoon wilsonbekwaam is. Dit is meestal een ouder of ander familielid. De vertegenwoordiger moet hierbij de persoon met autisme wel zo veel mogelijk betrekken.

4. Ook wanneer u zelf geen autisme heeft kunt u zich aanmelden voor het Nederlands Autisme Register. U kunt zich dan aanmelden voor de controlegroep van het Nederlands Autisme Register. Door ervaringen van mensen met én zonder autisme met elkaar te vergelijken, kunnen we namelijk nog beter begrijpen wat autisme is en hoe mensen met autisme ondersteund kunnen worden.