Persoonlijk overzicht

Hoe ziet autisme er bij u uit, in vergelijking met andere personen met autisme? 

Na iedere meting wordt een deel van de resultaten persoonlijk teruggekoppeld aan de deelnemers. In dit unieke, persoonlijke overzicht kunt u uw scores vergelijken met de gemiddelde score van alle NAR-deelnemers en die van deelnemers met vergelijkbare leeftijd en geslacht. Dit geeft een uniek inzicht in uw persoonlijke profiel (of dat van uw kind). In de afgelopen jaren hebben deelnemers van het NAR een overzicht ontvangen over onder andere autistische kenmerken, sensorische prikkelverwerking, bijzondere interesses en tevredenheid op verschillende gebieden.

NB: Onze vragenlijsten zijn niet genoeg om met zekerheid een conditie of stoornis vast te stellen. Uw scores zeggen alleen iets over uzelf in vergelijking tot andere deelnemers van het NAR. Uw score is dus nooit een diagnose. Mocht u zich op basis van het persoonlijk overzicht zorgen maken dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts.

Voorbeelden

In onderstaande voorbeelden van persoonlijke overzicht worden de persoonlijke scores van een deelnemer vergeleken met de gemiddelde scores van alle NAR-deelnemers en die van deelnemers met vergelijkbare leeftijd en vergelijkbaar geslacht. 

Klik op de volgende links om de voorbeelden te bekijken:

Persoonlijk overzicht van een volwassen man.

Persoonlijk overzicht van een volwassen vrouw.

Persoonlijk overzicht van een ouder van een kind met autisme.

Persoonlijk overzicht van een andere ouder van een autistisch kind.

Persoonlijk overzicht van een wettelijk vertegenwoordiger.

Persoonlijke overzicht van een andere wettelijk vertegenwoordiger.

(deze voorbeelden zijn gebaseerd op fictieve data)

Elk jaar ontvangen deelnemers aan het NAR een online vragenlijst, waarin wij hen vragen om informatie over henzelf en hun leefsituatie te updaten. Daarnaast worden elk jaar aanvullende onderwerpen uitgevraagd. Welke onderwerpen dat zijn, varieert per meting. Hierdoor verschilt de inhoud van het persoonlijk overzicht per meting. 

Het persoonlijk overzicht kan nu ook als pdf-bestand opgeslagen worden. Door in de link met het persoonlijke overzicht op de knop ‘print’  te drukken en vervolgens bij het selecteren van een printer de optie ‘opslaan als pdf’ te kiezen, kan de terugkoppeling opgeslagen worden als een pdf-bestand.