Persoonlijk overzicht

Hoe ziet autisme er bij u uit, vergeleken met andere personen met autisme? 

Na iedere meting wordt een deel van de resultaten persoonlijk teruggekoppeld aan de deelnemers. In dit unieke, persoonlijke overzicht kunt u uw scores vergelijken met de gemiddelde score van alle NAR-deelnemers en die van deelnemers van hetzelfde geslacht en met vergelijkbare leeftijd. Dit geeft een uniek inzicht in uw persoonlijke profiel of dat van uw kind. In de afgelopen jaren hebben deelnemers van het NAR een overzicht ontvangen over onder andere autistische kenmerken, sensorische prikkelverwerking, bijzondere interesses en tevredenheid op verschillende levensgebieden.

NB: Onze vragenlijsten zijn niet genoeg om met zekerheid een conditie of stoornis vast te stellen. Uw scores zeggen alleen iets over uzelf in vergelijking tot andere deelnemers van het NAR. Uw score is dus nooit een diagnose. Mocht u zich op basis van het persoonlijk overzicht zorgen maken dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts.

Voorbeelden

In onderstaande voorbeelden van een persoonlijk overzicht worden de persoonlijke scores van een deelnemer vergeleken met de gemiddelde scores van alle NAR-deelnemers en die van deelnemers van hetzelfde geslacht en met vergelijkbare leeftijd. 

Klik op de volgende links om de voorbeelden te bekijken:

N.B: Deze voorbeelden zijn gebaseerd op fictieve data)

Elk jaar ontvangen deelnemers aan het NAR een online vragenlijst, waarin wij hen vragen naar informatie over henzelf en hun huidige leefsituatie. Daarnaast worden elk jaar aanvullende onderwerpen uitgevraagd. Welke onderwerpen dat zijn, varieert per meting. Hierdoor verschilt de inhoud van het persoonlijk overzicht per meting. 

Het persoonlijk overzicht kan ook als pdf-bestand opgeslagen worden. Door in de link met het persoonlijke overzicht op de knop ‘print’  te drukken en vervolgens bij het selecteren van een printer de optie ‘opslaan als pdf’  te kiezen, kan de terugkoppeling opgeslagen worden als een pdf-bestand. 

Longitudinaal overzicht 10-jaar NAR

Voor het 10-jarig bestaan van het NAR in 2023 kregen actieve deelnemers een longitudinaal overzicht waarin zij hun scores van de afgelopen tien jaar in één overzicht kregen.

Een voorbeeld van zo'n longitudinaal persoonlijk overzicht vindt u hier.