NAR in cijfers

Met trots presenteren we aan u: NAR in cijfers.

Dit is een online interactief dashboard waar verschillende groepsgegevens van het NAR te zien en te vergelijken zijn.

U kunt in dit dashboard factsheets met informatie en grafieken inzien over de meting van 2023 . We publiceren informatie over hoeveel deelnemers er mee hebben gedaan met de jaarlijkse meting, welke behandelingen zij gevolgd hebben, welk onderwijs zij volgen, wat hun woonsituatie is en nog veel meer.

U kunt hier ook de gemiddelde rapportcijfers opzoeken die onze deelnemers sinds 2016 voor verschillende levensgebieden hebben gegeven en deze vergelijken met Nederlandse gemiddelden (data van het Centraal Bureau voor Statistiek).

Daarnaast kunt u bij ‘NAR in cijfers’ gegevens op provincieniveau bekijken en vergelijken. U kunt bijvoorbeeld per provincie zien hoe hoog het percentage is van mensen met autisme met betaald werk of hoe tevreden mensen met autisme zijn over de ontvangen behandelingen.

U kunt in dit dashboard natuurlijk ook informatie inzien over de meting van 2021 (de factsheets). Net als in de oude factsheets staan er grafieken met gegevens over de deelnemers. We beschrijven op deze pagina's onder andere hoeveel deelnemers er mee hebben gedaan met de jaarlijkse meting, welke behandelingen zij gevolgd hebben, welk onderwijs zij volgen, wat hun woonsituatie is en nog veel meer!

We hopen zo de gegevens die het NAR verzamelt inzichtelijker te maken voor deelnemers, zorgaanbieders, gemeentes, journalisten en andere geïnteresseerden.


Klik hier om naar NAR in cijfers te gaan